no niin, olen yrittänyt alkaa suhtautua järkevästi - aikuismaisesti - äitimäisesti kaikkeen, mitä KUULUISI tehdä ennen synnytystä. kuten tuo synnytysvalmennus.
olen yrittänyt suhtautua siihenkin jo hillitysti, vaikka tottapuhuen mielipiteeni on kutakuinkin samanlainen ko ikskänkin..tekee mieli angstata siitä ja jättää väliin koko touhu.
mutta.... MUTTA....... entä jos juuri siellä kerrotaan jokin radikaali asia jota tarvitsen synnytyksessä? entä jos kätilö sanookin, että ahaa..ette siis käyneet valmennuksessa tunnilla nro 2 jossa tämä kerrottiin.. hemmetti, niin meidän tuuria, että KYS:ssä päättävätkin kertoa, että juuri TE kiljusen herrasväki olette luistaneet ja sluipailleet kaikki hyville vanhemmille kuuluvat valmennustunnit ja juuri TE olette puhuneet pahaa meidän osaavista ammattilaisistamme ja näistä 2000-luvun huippu uravanhemmista; perhe Guttenbergit tms. jotka suoriutuvat vasemmalla kädellä lastenhoidosta ollessaan suuria yritysjohtajia ja työskentelevät 16 tuntisia päiviä ja silti HE ovat maailman parhaita vanhempia. ja juuri TE nk. kiljusen herrasväki maaseudulta likaisissa rääsyissänne..juuri TEIDÄN vauvanne ei tule sopeutumaan tähän mahtavaan hifitekniseen yhteiskuntaan.............
ja juuri NÄIDEN SYIDEN vuoksi, synnytyssalit on tänään teille kiinni, voitte synnyttää vaikka kotona tai tienposkessa tai missä ikinä juuri TEIDÄN kaltaistenne hylkijöiden kuuluukaan niin tehdä.
 

niiiiiin meidän tuuria.

näin yksi yö unta, että hukkasin vauvan.
olin hurauttanut sen vessanpytystä alas.
aamulla nousin istumaan ja sydän pamppaillen tarkistin, että tuo köllikkä nökötti tuossa edessä edelleen.
siinä se oli. möykky.
huh.
alitajunnassa huonon äitiyden pelkoa lie?
mitäs ukko, nukkuu kun tukki ja naurahtaa kun kerron pelkounistani..!! asiaa varmaan helpottaisi, jos hänenkin sisuksiinsa laitettaisiin meloni, jota sitten yrittäisi joulukuussa työntää vaikka peniksestään ulos! ehkä se pelko alkais pikkuhiljaa hiipiä noihinkin kalsareihin..

olen alkanut miettiä mitä tarvitsen sairaalaan mukaan. omia vaatteita lähinnä.. ehkä sille vauvallekin sitten jotain vaatteen tynkää.. mutta omia. ainakin samanparin sukat olis kai suotavaa, ja ehkä ehjät verkkarit? varmaan jotain muutakin joo..
ehkä se laukku olisi syytä pakata valmiiksi ajoissa, koska jos ohjastan ukkoa sairaalassa jo ollessa että tuo tätä ja tätä, voi olla, että verkkareiden sijaan saan risat pitkät kalsarit ja vauvalle hän tuo pelkät sukkahousut........ tai, halutessani varmistaa satavarmaksi mitä haluan/tarvitsen sinne, on piirrettävä kartta.

okei.. palataans tähän päivään ja tähän viikkoon.
huomenna menemme jälleen kuopioon, kasvukontrolliin ja passikuvia katsomaan, ja torstaina siihen niin kovin odotettuun synnytysvalmennuksen osa 1:een :) hienoa.
pystypäin ja hymyssä suin, ei suinkaan sotaan mutta jonkinmoiseen kidutukseen kuitenkin.

ps. tv on yhä makkarin nurkassa.